fbpx

Eugen Teodorovici vorbește, din nou, despre concedieri în administrația publică

Eugen Teodorovici a anunţat sâmbătă, într-o emisiune la o televiziune de știri, că s-au făcut analize în toate ministerele şi urmează un calendar legat de concedieri şi relocări de personal. Se anunță angajări doar la Ministerul Muncii, unde ar fi nevoie de aproximativ 1500 de specialişti în recalcularea pensiilor.

"Trebuie să continuăm să ne concentrăm pe partea de investiţii şi să oprim cheltuielile sau orice altă nouă cheltuială în zona publică în mod nejustificat. Trebuie să avem o abordare foarte radicală. Anul acesta va trebui să analizăm toate cheltuielile publice şi acolo unde este cazul să facem reducerile necesare. Luăm fiecare instituţie în parte, fiecare minister, fiecare agenţie, pentru a vedea exact dacă ceea ce face astăzi se şi justifică. Dacă, într-adevăr, sunt atribuţii care trebuie să dispară sau se suprapun cu altele. Administraţia publică de foarte multe ori încurcă activitatea economică şi atunci înseamnă că lucrurile se suprapun şi nu se justifică a mai fi menţinute. Asta înseamnă că acea zonă va fi eliminată ca şi cheltuială publică. (...) Săptămâna viitoare vom stabili un calendar de analiză pe instituţii şi toată această analiză trebuie să fie finalizată până la finele semestrului astfel încât prima rectificare bugetară să ia în vedere şi efectele pozitive ale acestor decizii", a declarat Eugen Teodorovici, potrivit România TV.

"Vor fi şi situaţii când anumiţi colegi din administraţia centrală, care nu-şi justifică prezenţa acolo se vor reorienta către alte locuri, poate în administraţia publică acolo unde este nevoie", a susţinut ministrul de Finanțe.

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.