fbpx

Explicația halucinantă a lui Victor Costache, care a venit la audieri deși trebuia să stea în autoizolare: "Dacă ne încurcăm în proceduri nu mai facem nimic"

Explicația halucinantă a lui Victor Costache, care a venit la audieri deși trebuia să stea în autoizolare: "Dacă ne încurcăm în proceduri nu mai facem nimic"
Image
Image

Bătaie de joc la audierile din Parlament! Victor Costache, ministru interimar al Sănătății și propus să ocupe acest portofoliu și în viitorul Guvern Orban, s-a prezentat fizic la audierile din comisie, de sâmbătă dimineață, deși ar fi trebuit să stea în autoizolare.

După ce Costache a intrat în contact cu un senator PNL confirmat cu coronavirus, acesta a fost testat, ca și colegii săi din cabinet, iar rezultatele au fost negative. Cu toate acestea, ar fi trebuit să rămână izolat la domiciliu încă 13 zile, drept dovadă că, în cazul celorlalți miniștri, audierea s-a derulat în regim de videoconferință.

”Păi dacă stăm să ne încurcăm în proceduri nu mai facem nimic!” i-a răspuns Victor Costache senatorului PSD Florian Bodog, potrivit stiripesurse.ro. Bodog l-a întrebat de ce este prezent fizic și fără nici o protecție în Parlament, deși conform normelor legale anunțate chiar de el, ca ministru al Sănătății, el trebuia să stea în autoizolare.

Același Victor Costache a fost prezent, vineri, la o conferință de presă, alături de Ludovic Orban, în care premierul a anunțat că el și toți membrii Executivului trebuie să intre în izolare după ce au avut contact direct cu un senator PNL infectat cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut într-o sală plină cu jurnaliști, chemați cu bună știință de conducerea Guvernului la declarațiile de presă, deși premierul știa că ar putea fi contaminat. De altfel, ministrul Costache, și el prezent, le-a recomandat tuturor jurnaliștilor să se testeze pentru Covid-19 pentru că, ce să vezi... au fost expuși!

Pentru ieșirea din autoizolare, înainte de termen, cetățenii de rând sunt amendați, în prezent, chiar și cu 20.000 de lei. Cât despre ce s-a întâmplat, vineri, a conferința de presă, situația capătă deja note penale.

Sursa foto: gov.ro

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.