fbpx

Falsul medic italian a fost prins în Vama Curtici, când încerca să fugă din România

Poliţiştii de frontieră a anunțat, miercuri dimineață, că polițiștii din cadrul PTF Curtici (judeţul Arad) au depistat un cetăţean italian căutat de autorităţile române într-un dosar de înşelăciune. "În data de 06.02.2019, ora 06.11, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici (feroviar), I.T.P.F. Oradea, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind ca pasager într-un tren Inter Regio, pe relaţia București – Budapesta, numitul M. P., în vârstă de 38 de ani, care la controlul de frontieră s-a legitimat cu un paşaport italian. În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emisă o alertă, având ca obiect punerea in aplicare a unui mandat de aducere emis de către autorităţile române, persoana în cauză fiind cercetată într-un dosar de înșelăciune", se arată în comunicatul transmis de Poliția de Frontieră.

Cetățeanul italian urmează a fi predat în cursul zilei unei echipe operative din cadrul Poliţiei Române, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Bărbatul a putut fi reținut, însă, datorită mandatului pe numele său emis în toamnă, într-un dosar de înșelăciune mai vechi, nu pentru acuzațiile incredibile care-i sunt aduse acum, după ce ar efectuat intervenții chirurgicale fără a fi, de fapt, medic.

Citiți și: Ministrul Sănătății: Funcționara DSP a eliberat codul de parafă pentru falsul chirurg italian DIN MILĂ

Individul, care se prezenta drept, Matthew Mode, mai are un dosar penal în România, după ce ar fi înșelat doi medici, cu 11.000 de euro. Potrivit Digi 24, cei doi medici au făcut plângere la secția 4 de Poliție din București, la începutul lui noiembrie 2018, reclamând că un cetățean străin le-a spus cp este proprietarul unei clinici private și i-a păgubit de o sumă importantă de bani, achitată ca garanție pentru închirierea unui spațiu în cadrul clinicii cu care, în fapt, Matteo Politi nu avea nicio legătură. În acest caz, cercetările sunt desfășurate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Sursa foto: click.ro

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.