fbpx

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ despre învățătoarea de la Satu Mare: Sistemul de educație are probleme mari / Evaluările psihologice trebuie realizate periodic

Image
Image

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ vine cu o reacție față de cazul învățătoarei de la Satu Mare care a atacat doi elevi cu spray lacrimogen. Sindicaliștii susțin că ei nu vor tolera niciodată comportamentul neadecvat sau agresiv al cadrelor didactice. ”Educația nu înseamnă violență, iar școala nu este un teren de luptă! Acesta este mesajul pe care trebuie să îl înțeleagă, în egală măsură și cadrele didactice, dar și elevii și părinții”, se arată într-un comunicat remis HotNews.

Sindicaliștii spun că sistemul de educație se confruntă cu probleme mari și din acest motiv cer evaluări psihologice profesioniste.
”Evaluările psihologice trebuie realizate periodic și într-un mod profesionist. Noi nu putem tolera un astfel de comportament venit mai ales din partea cadrelor didactice, care poate traumatiza copiii. Considerăm că astfel de persoane nu ar trebui să lucreze în sistemul de învățământ, iar în cazul în care se întâmplă, să fie luate măsuri imediate, atât din partea conducerilor școlilor, dar și din partea organelor abilitate”, arată sursa citată.

Imagine cu caracter ilustrativ.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.