fbpx

Fifor, despre mitingul din 10 august: "Să protesteze în mod paşnic! Nu ne dorim să vedem ce am văzut anul trecut"

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a discutat despre mitingul care urmează să aibă loc pe 10 august, la exact un an de la protestul încheiat cu violenţe în Piaţa Victoriei, venind cu un apel public, adresat nu forţelor de ordine din subordinea MAI, ci românilor care intenţionează să iasă în stradă sâmbătă. Fifor spune că românii nu vor fi împiedicaţi să protesteze, atât timp cât o vor face paşnic. Sună a sfat sau a ameninţare, voi ce ziceţi?

„Nu aș vrea să fac analiza acum a ceea ce s-a întâmplat pe 10 august anul trecut. Este o investigație, nu pot, ca ministru interimar al Afacerilor Interne, să mă pronunț. În ce privește 10 august, ziua de sâmbătă, vreau să vă spun de pe acum că nu fac decât un singur lucru, un apel către toți cei care doresc să protesteze, cei care se vor afla în diferite puncte din Capitală, să protesteze în mod pașnic și să nu uite niciun moment că suntem stat european în care cetățeanul are dreptul să se exprime în mod liber”, a declarat ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, potrivit Mediafax. Potrivit acestuia, cetățenii nu vor fi împiedicați să protesteze „pentru că este un lucru firesc”.

CITIŢI ŞI:

Sociolog: Va fi multă lume în stradă pe 10 august, cazul de la Caracal a dezvăluit incompetenţa autorităţilor

„Dacă cetățenii vor să protesteze, să o facă. Le solicit celor care vor participa la proteste să protesteze în mod pașnic, respectând legea și tot ce înseamnă un astfel de protest. Nu ne dorim să mai vedem ce am văzut anul trecut de 10 august”, a mai spus Fifor.

În data de 10 august a fost anunțat un protest care să marcheze un an de la manifestarea din Piața Victoriei, care s-a soldat cu răniți (jandarmi și protestatari), fiind deschise dosare penale în urma violențelor, aminteşte Digi 24.

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.