fbpx

Filtre și restricții de circulație în București, pentru protestele de sâmbătă. Organizatorii anunță "toleranță zero"

Image
Image

Măsuri speciale sunt instituite sâmbătă, în București, unde sunt anunțate două proteste care marchează împlinirea unui an de la evenimentele petrecute pe 10 august 2018, în Piața Victoriei.

„Sâmbătă, 10 august a.c., Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti (DGJMB) va asigura măsurile de ordine publică şi protecţia participanţilor, cu ocazia celor două manifestaţii care vor avea loc în Capitală, ambele fiind declarate şi avizate în cadrul Comisiei de Avizare a Cererilor de Organizare a Adunărilor Publice. Organizatorii au comunicat faptul că începând cu ora 14.00, până la ora 22.15, va avea loc o adunare publică în Piaţa Victoriei, iar între orele 17.00 - 21.00, o alta manifestaţie în Piaţa Revoluţiei”, a transmis, vineri, Jandarmeria Bucureşti.

Jandarmii au făcut apel la participanţi "să manifeste paşnic, să respecte indicaţiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură şi să anunţe forţele de ordine dacă observă persoane care au un comportament antisocial. Din raţiuni de siguranţă, participanţii la manifestaţii sunt rugaţi să nu deţină bagaje sau genţi voluminoase şi să se îndepărteze de persoanele sau grupurile care au intenţia de a periclita buna desfăşurare a evenimentelor”, după cum se mai arată în comunicatul Jandarmeriei.

Manifestaţia a primit aprobare, de la Primăria Capitalei, pentru un număr de aproximativ 250.000 de persoane. Organizatorul protestului de sâmbătă, Tommy Tomescu, a anunțat că se aşteaptă la această cifră, dar și că se vor institui filtre la intrările în Piaţă, ca să nu se intre cu obiecte contondente. „Ne aşteptăm la un număr de aproximativ un sfert de milion de români în Piaţa Victoriei, sâmbătă, pe 10 august. Va fi o zi călduroasă şi îi rugăm pe toţi românii prezenţi în Piaţă să vină cu o sticlă cu apă la ei. Vor fi asigurate şi toalete”, a anunţat Tommy Tomescu, organizatorul protestului, într-o conferință de presă.

„Vom avea o toleranţă zero faţă de orice fel de violenţă şi faţă de orice situaţie de risc de violenţă. Se vor institui filtre pentru cei care vor intra în perimetrul Pieţei Victoria, dorind să oferim un grad maxim de siguranţă pentru cei prezenţi. Nu se va intra cu obiecte contondente sau cu arme albe”, a mai spus Tomescu.

Primarul general Gabriela Firea a aprobat ca Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti să asigure 10.000 de sticle de apă îmbuteliată (PET) şi 4.000 de l de apă potabilă manifestanţilor.

Primăria Capitalei va pune la dispoziţie şi 100 de toalete ecologice, în zona protestului.

Citiți și:  Un an de la protestul din 10 august. Aproape 250.000 de oameni sunt așteptați, sâmbătă, în Piața Victoriei // Vezi restricțiile de cirulație și rutele ocolitoare

Sursa foto: hotnews.ro

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.