fbpx

Fiul Doinei Cornea le cere asociaţiilor de revoluţionari să nu onoreze invitaţia preşedintelui de comemorare a Revoluţiei pe 20 mai

Fiul fostei disidente Doina Cornea, Leontin Iuhas, a lansat un apel către asociaţiile de revoluţionari de a nu onora invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis privind participarea la comemorarea Revoluţiei din Decembrie din 20 mai.

“Parafrazând-o pe mama şi fiind, cu siguranţă, în asentimentul ei - spun aceasta, ştiind că pe tot parcursul perioadei ei de opoziţie deschisă, la aproape fiecare text sau acţiune a ei mă consulta sau mă lua părtaş, ţinând cont de opiniile mele atunci când acestea erau diferite - fac acest apel către aceia care mai gândesc încă. (...) Fac apel la Asociaţia 15 Noiembrie din Braşov, asociaţiile de revoluţionari, Societatea Timişoara, toţi cei care au suferit datorită regimului comunist, să nu onoreze invitaţia Preşedintelui de a participa la evenimentul de comemorare a aniversării Revoluţiei din Decembrie ce va avea loc în 20 mai”, a scris, pe Facebook, Leontin Iuhas, Într-un “Apel către cei care mai gândesc încă”.
“Fără a intra într-o polemică cu cei care mă înjură, ci doar pentru a le explica celor de bună credinţă care nu au înţeles gestul meu că eu nu manifest o lipsă de respect faţă de martirii şi victimele comunismului, ci, mai curând, o lipsă de respect faţă de lipsa de respect la adresa acestora. (...) Îi rog pe toţi cei care au ieşit pe străzi în decembrie 1989 - şi alături de care eram şi noi, mama şi cu mine - să se gândească dacă pentru ei e mai reprezentativă Duminica Orbului sau ziua de 21 Decembrie? Îi rog pe cei din Societatea Timişoara, la mitingurile cărora am participat în nenumărate rânduri mama şi cu mine, să se gândească dacă pentru ei importantă a fost ziua de 20 mai sau zilele Revoluţiei de la Timişoara - premergătoare celei din restul ţării? Îi rog pe toţi cei care manifestau în 1990 în Piaţa Universităţii - şi alături de care, în nenumărate ocazii am participat şi noi - dacă manifestau pentru cinstirea acelei zile numită apoi Duminica Orbului sau poate, chiar împotriva a ceea ce se produsese atunci?”, a mai arătat Leontin Iuhas.

Textul integral poate fi citit AICI.

Pe 10 mai, Leontin Iuhas a anunţat că refuză invitaţia pe care i-a adresat-o preşedintele Klaus Iohannis de a participa, pe 20 mai, la ceremonia publică de comemorare a revoluţiei din Decembrie 1989.

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.