fbpx

Fonduri europene mai mari pentru România. Negocierile sunt în toi

Fonduri europene mai mari pentru România. Negocierile sunt în toi
Image
Image

Preşedintele Klaus Iohannis a susținut, miercuri, o declarație de presă, după întâlnirea avută cu premierul Ludovic Orban. Una dintre temele abordate a fost cea a fondurilor europene alocate țării noastre.

"Este în discuție o propunere a Comisiei, pe care noi o găsim bună. Asta înseamnă că fondurile multianuale, așa-numitul MFF, vor fi discutate la pachet cu fonduri care sunt destinate pentru revigorarea economică, pentru creșterea rezilienței economice în Uniunea Europeană, cum se spune.

Deci vom beneficia și noi, România, de mai multe fonduri europene decât am avut inițial în plan – inițial, vorbesc până înainte de criză.

Se vehiculează foarte multe variante, se vehiculează foarte multe sume. În realitate, avem de-a face cu un proiect al Comisiei, pe care îl găsim bun, un proiect prin care României i se alocă fonduri importante. Însă urmează fazele de negociere și aici vreau să fim foarte bine înțeleși: acest proiect al Comisiei nu este definitiv, el va fi negociat între liderii statelor și va fi negociat ulterior și în Parlamentele naționale și în Parlamentul European", a spus Klaus Iohannis.

Șeful statului a anunțat că banii vor fi folosiți și pentru revigorarea economică, dar vor fi investiți și în autostrăzi, linii de cale ferată, proiecte de energie regenerabilă, îmbunătățirea sistemelor publice, în sistemul de sănătate publică și cel de învățământ.

Sursa foto: Administrația Prezidențială

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.