fbpx

GALERIE FOTO - Opt judeţe afectate de fenomenele meteo extreme de marţi

Peste 1000 de pompieri au intervenit în sprijinul autorităților și populației din zonele aflate sub incidența atenționărilor hidrometeorologice, a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Fenomenele meteo extreme au produs efecte în opt județe ale țării ( Argeş, Buzău, Călăraşi, Covasna, Ialomiţa, Ilfov, Prahova și Timiş ), dar şi în municipiul București.

Citiți și: VIDEO - Tornadă în zona Drajna. Rafalele au luat acoperișurile mai multor case și au răsturnat un autocar cu 39 de pasageri

Potrivit unui bilanţ provizoriu dat publicităţii de IGSU la finalul zilei, pompierii militari au derulat misiuni destinate evacuării apei din 2 subsoluri ale unor instituții publice și 12 gospodării ale cetățenilor. Totodată, misiunile forțelor din teren au presupus și degajarea a 27 copaci, 10 elemente de construcție și 2 stâlpi de electricitate, doborâți din cauza vântului. 7 autovehicule și 24 acoperișuri de imobile au fost avariate, fără ca aceste incidente să genereze victime în rândul cetățenilor.

{gallery}igsu fenomene meteo 29 aprilie{/gallery}

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, la ora 18.00, în 9 localități din 2 județe ( Covasna si Brașov) au fost semnalate probleme, iar pentru remedierea situației în cel mai scurt timp, 9 echipe de intervenție ale furnizorului de curent au plecat în teren.

Citiți și: Codul portocaliu de marți după-amiază se lasă cu demisii. Ce s-a întâmplat cu sistemul antigrindină?

Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat că a fost afectat temporar 1 drum național (DN 10), iar opt persoane au fost rănite după ce un autocar a fost răsturnat de vânt în județul Călărași.

Sursa foto: Facebook/ IGSU, DSU, Meteoplus

 

 

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.