fbpx

Greenpeace România și ClientEarth cer anularea autorizației de mediu a termocentralei Rovinari

Greenpeace România și ClientEarth, ONG de asistență legală pe probleme de mediu, au înaintat o contestație juridică împotriva termocentralei Rovinari, una dintre cele mai vechi și mai mari termocentrale pe cărbune din România, se arată într-un comunicat al Greenpeace România, citat de HotNews.
Potrivit acestuia, ONG-urile încearcă să anuleze autorizația de funcționare a termocentralei, pe motiv că nu respectă noile legi antipoluare europene. Nouă autorizație a fost acordată în septembrie 2018 și permite ca termocentrala Rovinari să funcționeze pe o perioadă nedeterminată. Termocentrala Rovinari este deținută de Complexul Energetic Oltenia, cel mai mare producător de energie pe bază de cărbune din România.

Potrivit Greenpeace, autoritatea are la dispoziție aproximativ o lună pentru a răspunde acestei contestații administrative. În caz contrar, organizatiile de protecția mediului vor ataca autorizația în justiție.

"Termocentrala Rovinari este una dintre cele mai mari emiţătoare de  CO2 din UE și una dintre cele mai periculoase din punct de vedere al poluării aerului. Acum, termocentrala a primit o nouă autorizație de a polua pe termen nelimitat, fără a fi nevoită să evalueze niciunul dintre aceste riscuri", a declarat avocatul ClientEarth, Dominique Doyle, potrivit sursei citate.

Sursă foto Wikipedia.

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.