fbpx

Grupul de Comunicare Strategică cere închiderea unui site care publica informaţii false

Grupul de Comunicare Strategică cere închiderea unui site care publica informaţii false
Image
Image

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a transmis miercuri către ANCOM propunerea Grupului de Comunicare Strategică de dezactivare a site-ului https://stiridemoment.ro.

Propunerea a fost înaintată după ce, în urma analizei, a rezultat că site-ul menţionat ''selectează şi preia trunchiat declaraţii şi informaţii pe care le titrează în formulări şi exprimări alarmiste, menite să genereze panica în rândul cetăţenilor''.

"Titlurile materialelor postate pe site-ul menţionat fie sunt complet false, fie nu au legătură cu decizii anunţate oficial de entităţile la care fac referire. Astfel de titluri pot genera comportamente sociale neadecvate şi disproporţionate cu situaţia reală. Totodată, site-ul în cauză nu are identitate şi nu au fost identificate persoane de contact", informează un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică, potrivit AGERPRES.

De asemenea, Inspectoratul General al Poliţiei Române efectuează cercetări, în acest caz, pentru infracţiunea de comunicare de informaţii false.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.