fbpx

Guvernul promite bani mai mulţi pentru primării, la rectificarea bugetară din iulie

Image
Image

Problemele cu care se confruntă foarte multe primării din România cu privire la lipsa de fonduri pentru funcţionare ar putea fi rezolvate, parţial, luna viitoare. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că reprezentanţii Guvernului au priomis o rectificare bugetară consistentă în iulie. Anunţul vine după o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Finanţelor. 

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat marţi, la finalul unor discuţii avute la Palatul Victoria, că s-a agreat cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, depăşirea blocajului financiar al PMB la rectificarea bugetară care va avea loc în luna iulie.

"S-a agreat atât cu doamna prim-ministru, cât şi cu domnul ministru de Finanţe să încercăm împreună să depăşim acest blocaj. Tehnicienii de la Finanţe au venit şi cu nişte soluţii şi aşteptăm cu toţii cu mare interes rectificarea bugetară care va avea loc în luna iulie. Aşteptăm aceşti bani pentru o echilibrare a bugetelor atât ale Primăriei Capitalei, cât şi ale sectoarelor. (...) Este un deficit de un miliard de lei pe care trebuie să-l compensăm într-o formă sau alta, dar ne vom echilibra. Aşa cum ştiţi, am reuşit să contractăm şi un împrumut pentru plata unei facturi restante la gazele din această iarnă şi toate celelalte facturi vor fi achitate în momentul în care vom primi sumele la rectificarea bugetară. (...) Am primit cotele pentru iulie vineri şi la rectificare vom primi atât sumele anterioare datorate, cât şi fila de plan pentru luna corespunzătoare", a explicat Gabriela Firea la finalul discuţiilor, citată de Agerpres.

Potrivit edilului Capitalei, "ceea ce s-a discutat acum la întâlnire nu reprezintă o păcăleală", promisiunea ambilor oficiali guvernamentali fiind una fermă.

Gabriela Firea a calificat discuţia de la Palatul Victoria ca fiind "nu neapărat tensionată, dar destul de tristă, pentru că nu e vesel să nu ai bani".

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.