fbpx

Guvernul vrea să înființeze un fond nou, din banii confiscați. La ce va fi folosit acesta

Image
Image

Guvernul intenționează să înființeze, de la 1 ianuarie 2020, Fondul Național pentru Prevenirea Criminalității. Acesta va fi administrat de Agenția Națională de Administrare a Bunurilor și va fi alimentat din sumele de bani confiscate și cele rezultate prin valorificarea bunurilor confiscate, după cum arată proiectul de lege privind unele măsuri fiscal-bugetare, asupra căruia Executivul își va angaja răspunderea.

"Fondul Național pentru Prevenirea Criminalității se constituie prin virarea, în termen de 15 zile de la încasarea lor de către instituțiile publice cu atribuții în domeniu, potrivit legii, a tuturor sumelor de bani confiscate, precum și a sumelor de bani rezultate din valorificarea bunurilor confiscate în proceduri penale. Sumele colectate în cadrul Fondului Național pentru Prevenirea Criminalității pot fi utilizate exclusiv în vederea implementării de activități și proiecte care ca obiectiv educația juridică, prevenirea criminalității și asistența victimelor infracțiunilor", prevede proiectul de lege amintit.

SUmele din noul fond vor fi alocate astfel: câte 20% pentru Ministerul Sănătății și Ministerul Educației, respectiv câte 15% către Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Public, Ministerul Justiției și Agenția Națională de Administrare a Bunurilor, în acest ultim caz pntru finanțarea nerambursabilă a proiectelor propuse de asociații și fundații cu obiect de activitate în domeniul social.

Proiectul mai prevede că banii rămași necheltuiți vor fi reportați pentru proiectele din anul următor.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.