fbpx

Huawei anunţă că toate telefoanele smart lansate pe piaţa din România sunt compatibile cu aplicaţia Ro-Alert

Toate telefoanele lansate de către chinezii de la Huawei, în 2019, pe piaţa din România, sunt compatibile cu sistemul de avertizare şi alarmare a populaţiei în situaţii de urgenţă - Ro-Alert, informează producătorul într-un comunicat de presă, potrivit AGERPRES.

"Smartphone-urile introduse anul acesta pe piaţă afişează în mod automat şi în timp real conţinutul mesajelor trimise de autorităţi în cazul unor dezastre naturale sau situaţii de criză, nefiind necesară o configurare specială. Huawei îşi păstrează, astfel, angajamentul de a crea şi de a aduce consumatorilor dispozitive compatibile cu toate standardele de comunicare existente", se arată în comunicatul citat.

Compania producătoare precizează că, în prezent, lucrează şi la actualizarea modelelor din 2017-2018 pentru alinierea la sistemul Ro-Alert.

Sistemul Ro-Alert este folosit în situaţii majore în care viaţa şi sănătatea oamenilor sunt puse în pericol, precum: fenomene meteo extreme, inundaţii, alunecări de teren sau atac terorist. Mesajele sunt trimise în timp real, prin intermediul tehnologiilor moderne din domeniul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiilor.

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.