Huawei anunţă că toate telefoanele smart lansate pe piaţa din România sunt compatibile cu aplicaţia Ro-Alert

Toate telefoanele lansate de către chinezii de la Huawei, în 2019, pe piaţa din România, sunt compatibile cu sistemul de avertizare şi alarmare a populaţiei în situaţii de urgenţă - Ro-Alert, informează producătorul într-un comunicat de presă, potrivit AGERPRES.

"Smartphone-urile introduse anul acesta pe piaţă afişează în mod automat şi în timp real conţinutul mesajelor trimise de autorităţi în cazul unor dezastre naturale sau situaţii de criză, nefiind necesară o configurare specială. Huawei îşi păstrează, astfel, angajamentul de a crea şi de a aduce consumatorilor dispozitive compatibile cu toate standardele de comunicare existente", se arată în comunicatul citat.

Compania producătoare precizează că, în prezent, lucrează şi la actualizarea modelelor din 2017-2018 pentru alinierea la sistemul Ro-Alert.

Sistemul Ro-Alert este folosit în situaţii majore în care viaţa şi sănătatea oamenilor sunt puse în pericol, precum: fenomene meteo extreme, inundaţii, alunecări de teren sau atac terorist. Mesajele sunt trimise în timp real, prin intermediul tehnologiilor moderne din domeniul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiilor.

Image
Image
Image