fbpx

În plin sezon turistic spitalele nu au ser antiviperin

În spitalele din România nu există fiole de ser antiviperin care să fie în termenul de valabilitate. Potrtivit MEDIAFAX, ultimul lot livrat unităţilor medicale a expirat în 31 mai, iar de atunci, deşi au fost trimise comenzi, acestea nu au fost onorate.

De aproape o lună, aproape niciun spital din România nu are doze de ser antiviperin valabile. Ultimul lot care a fost distribuit către unităţile medicale a expirat în 31 mai, iar de atunci, deşi s-a făcut un necesar prin Direcţiile de Sănătate Publică şi au fost plasate comenzi către Unifarm, compania încă nu le-a livrat, deşi ar avea doze pe stoc, însă se aşteaptă autorizaţia de la Agenţia Naţională a Medicamentului.

Amintim faptul că un copil de 10 ani a fost muşcat de o viperă în localitatea Râu Sadului, din judeţul Sibiu, iar din cauza lipsei serului antiviperin, acesta a primit antidotul la trei ore după momentul în care părinţii l-au dus la Pediatrie. „Singura doză a fost la Alba Iulia”, afirma la momentul resopectiv reprezentantul Spitalului.

Sursă foto dorupanaitescu.ro.

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.