Încă un tip de control medical, introdus pentru șoferii profesioniști

Candidații pentru obținerea permisului de conducere a autovehiculelor prevăzute în grupa II vor fi supuși unui nou control de specialiate în cadrul examenului medical solicitat pentru permis. Noul control va fi obligatoriu și pentru persoanele care solicită reînnoirea permiselor din grupa II, anunță profit.ro. În schimb, valabilitatea fișei medicale va fi dublată, de la 6 luni la 1 an, în cazul tuturor permiselor de conducere.

Autoritățile au pregătit acum introducerea examinării la specialitatea pneumologie pentru acești șoferi. ”Controlul pneumologic pentru identificarea riscului de apnee în somn se realizează doar pentru solicitanții de permise pentru grupa II”, prevede actul pregătit de autorități, citat de sursa amintită.

În grupa II de permise de conducere sunt incluse categoriile C, CE, C1, C1E, D, DE, D1, D1E, Tr, Tv, Tb, respectiv șoferii profesioniști, care conduc autovehicule de mari dimensiuni precum camioane sau autobuze.

În prezent, examenul medical pentru solicitanții permisului de conducere auto și pentru conducătorii de autovehicule care solicită reînnoirea permisului constă în examinări de specialitate pentru medicină internă, ortopedie și traumatologie, neurologie, psihiatrie, otorinolaringologie și oftalmologie.

 

Image
Image
Image