fbpx

Inspectorii RAR verifică vehiculele devenite prea zgomotoase din cauza modificărilor la sistemul de evacuare

Image
Image

Registrul Auto Român și Brigada Rutieră au anunțat că fac verificări pentru depistarea vehiculelor cu defecțiuni tehnice sau care creează disconfort fonic după ce, în ultima perioadă, Poliția Rutieră a primit un număr mare de petiții din partea cetățenilor deranjați de zgomotul produs de anumite vehicule care au sistemul de evacuare modificat.

"Weekend-ul trecut, polițiștii și inspectorii RAR au făcut controale în Capitală pentru a verifica starea tehnică a autoturismelor și motocicletelor, sistemele de reducere a zgomotului și a emisiilor poluante, în special pe timpul nopții. În timpul controalelor, s-au verificat și sistemul de frânare, mecanismul de direcție și instalațiile de iluminare și semnalizare. Au fost controlate peste 70 vehicule și au fost date 52 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 18.000 lei și s-au retras 14 certificate de înmatriculare. Din totalul sancțiunilor, 12 au fost aplicate pentru defecțiuni ale sistemul de evacuare a noxelor, 25 pentru alte defecțiuni tehnice, iar celelalte pentru încălcarea unor norme rutiere. În timpul controalelor, inspectorii au depistat o motocicletă fără lumini de semnalizare în partea din față și fără ceasuri de bord, neconformități care pot afecta siguranța în trafic. Au fost identificate mai multe mașini care aveau sistemul de evacuare modificat și poluau peste limita legală, dar și vehicule cu elemente de caroserie lipsă", au anunțat reprezentanții RAR, pe pagina de Facebook a instituției.

Aceste acțiuni de verificare vor continua și în perioada următoare, au precizat aceștia, încheind informarea cu un mesaj pentru cei care vor să iasă în evidență pe șosele. "Știm că vă plac evacuările zgomotoase, dar cei care locuiesc în apropierea străzilor și bulevardelor nu sunt încântați de tobele sport…", au mai scris oficialii RAR.

Sursa foto: Registrul Auto Român

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.