fbpx

Instanţa supremă menţine mandatul de arestare preventivă pe numele lui Radu Mazăre în dosarul ''Polaris''

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, marţi, potrivit Agerpres, menţinerea mandatului de arestare preventivă pe numele fostului primar Radu Mazăre, judecat în dosarul ''Polaris''.

Radu Mazăre se află închis la Penitenciarul Rahova, unde ispăşeşte o pedeapsă de nouă ani de închisoare primită în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri.

În timpul procesului, avocatul lui Mazăre a declarat că acest mandat arestare nu mai este oportun, deoarece fostul primar execută o condamnare în alt dosar.
"Vă rog să ridicaţi măsura arestului preventiv", le-a cerut Mazăre judecătorilor.

Fostul edil are multiple condamnări în România. Pedeapsa definitivă care a atras cu sine şi mandatul internaţional de căutare este cea pronunţată în 8 februarie de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, când Radu Mazăre a fost condamnat la nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

Potrivit sursei citate, Radu Mazăre mai are o condamnare de 9 ani şi 10 luni în dosarul "Polaris", dar şi o condamnare de 6 ani şi 6 luni închisoare într-un dosar de abuz în serviciu, însă ambele decizii nu sunt definitive.

Sursă foto Antena3.

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.