fbpx

Ioan Deneș: Râurile cu cote de inundaţii depăşite sunt monitorizate

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a declarat joi, la Bistriţa, că râurile din vestul ţării unde s-au înregistrat depăşiri ale cotelor de inundaţii sunt monitorizate şi ţinute sub control, iar efectele produse de indundaţii nu sunt majore.

Ioan Deneș a mai precizat că, potrivit prognozelor hidro şi meteo, volumul precipitaţiilor din România va scădea în următoarele zile.
"În ultimele zile, în România au avut loc ploi torenţiale, dar care nu au produs efecte majore pe cursurile de apă. În principal din cauza scurgerilor de pe versanţi, au fost inundaţii cu efecte locale în judeţele Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara şi Arad. (...) Vestea bună este că volumul de precipitaţii din România este în scădere. Mai aveam azi-dimineaţă, pe informaţiile transmise de INHGA, cote de inundaţii depăşite pe râul Bega, Timiş, Nera, dar toate acestea sunt monitorizate, echipele sunt la faţa locului, conform procedurilor, şi le avem sub control. În zilele următoare, aşa cum spuneam, toate informările hidro-meteo ne spun că volumul precipitaţiilor în România este în scădere", a afirmat Deneş.

Imagine cu caracter ilustrativ.

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.