fbpx

Iohannis, ameninţat cu moartea de către un condamnat pentru crimă de la Aiud care ceruse graţierea

Un bărbat condamnat la 15 ani de închisoare pentru crimă, închis în Penitenciarul din Aiud, judeţul Alba, l-a ameninţat pe preşedintele Klaus Iohannis cu moartea, după ce i-a fost refuzată cererea de graţiere.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Judecătoriei Aiud, Mihai Roman, citat de MEDIAFAX, ameninţarea a fost făcută prin intermediul unei scrisori, iar dosarul în care bărbatul a fost trimis în judecată pentru ultraj se află în faza de cameră preliminară.

„S-a reţinut în rechizitoriu că, prin intermediul unei scrisori expediate preşedintelui României, deţinutul din Penitenciarul Aiud l-a ameninţat cu moartea prin tăierea gâtului pe preşedinte, în contextul în care, în data de 12 decembrie 2017, preşedintele i-a respins cererea de graţiere individuală a pedepsei la 15 ani de închisoare, pentru omor. Această faptă a fost încadrată la infracţiunea de ultraj şi s-a reţinut că a fost săvârşită în recidivă postcondamnatorie, adică în timpul executării unei pedepse”, a declarat judecătorul Mihai Roman, pentru MEDIAFAX.

Ancheta în acest caz a pornit după ce Administraţia Prezidenţială a formulat o plângere împotriva deţinutului.

Deţinutul Costin Muntean are 59 de ani şi a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru că a omorât o femeie cu care avea o relaţie de mai mult timp. Potrivit procurorilor, el a convins-o să meargă cu el într-o peşteră unde, după un raport sexual, a lovit-o puternic în cap, provocându-i răni grave şi apoi a abandonat-o acolo, iar corpul victimei a fost găsit abia după două săptămâni, de un localnic.

Sursă foto evz.ro.

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.