fbpx

Iohannis refuză numirea noilor miniștri la Dezvoltare și Transporturi

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că va respinge propunerile premierului Viorica Dăncilă pentru ministerele Transporturilor şi Dezvoltării. Prim-ministrul îi propusese pe Mircea Drăghici, respectiv Lia Olguța Vasilescu, după ce, anterior, Iohannis refuzase să-i numească pe Vasilescu la Transporturi și Ilan laufer la Dezvoltare.

"Ieri am semnat decretele de revocare, care au fost şi publicate, şi s-a văzut încă o dată că decretele mele se publică în aceeaşi zi, ca să ne amintim de o discuţie pe care am avut-o acum câteva zile. Nu am formulat încă un răspuns de refuz, fiindcă asta va fi, voi refuza propunerile înaintate de prim-ministru fiindcă aici avem şi argumente de legalitate, dar avem şi argumente de oportunitate. Echipa mea lucrează la această analiză, însă până la mijlocul săptămânii viitoare, voi da publicităţii motivele pentru care voi refuza propunerile făcute de prim-ministru", a declarat Klaus Iohannis.

Despre o posibilă discuţie cu premierul Viorica Dăncilă pe marginea acestui refuz, șeful statului a spus că intenţionează să discute cu aceasta ori de câte ori îl caută într-o chestiune care priveşte Guvernul.

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.