fbpx

ITM anunță două luni de controale privind modul în care sunt comercializate articolele pirotehnice

Image
Image

Inspecția Muncii a anunțat că, în perioada decembrie 2019 - ianuarie 2020, derulează o campanie națională de verificare  a  legalităţii  modului  în  care  sunt  comercializate  articolele pirotehnice.

"Această acţiune este motivată de unele evenimente grave petrecute în anii anteriori, în țară şi în străinătate, care s-au soldat cu explozii şi incendii de proporţii  la depozite  de  articole  pirotehnice,  provocând  mari  pagube  materiale  şi, uneori, chiar  victime, repercusiunile făcându-se resimţite pe o suprafaţă considerabilă în jurul acestor depozite. Un alt motiv care stă la baza desfăşurării acestei acţiuni este faptul  că,  în  perioada  sărbătorilor,  se  înregistrează  cazuri  frecvente  de  vătămări corporale produse de utilizarea articolelor pirotehnice de către copii cu vârsta sub 18 ani. Astfel, se impune        efectuarea de controale la comercianții și deţinătorii unor astfel de articole, pentru a se verifica respectarea legislației specifice în domeniu", a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Acesta a precizat că, pentru toate  neconformităţile  constatate  cu  ocazia  controalelor,  se  vor  dispune  măsuri  cu termene precise  de remediere și, în funcție de gradul de pericol social al faptei, se vor aplica sancţiuni,  de la avertismente până la sistarea activității.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.