fbpx

Klaus Iohannis, de Ziua Românilor de Pretutindeni: E nevoie de toţi, din ţară şi străinătate, pentru a construi România

Klaus Iohannis, de Ziua Românilor de Pretutindeni: E nevoie de toţi, din ţară şi străinătate, pentru a construi România
Image
Image

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, într-un mesaj prilejuit de Zilua Românilor de Pretutindeni, că "este nevoie de toţi românii, de 'aici' şi de 'acolo', din ţară şi din străinătate, pentru a construi împreună România prosperă şi sigură pe care ne-o dorim".

" Ultima duminică a lunii mai ne oferă prilejul de a sărbători Ziua Românilor de Pretutindeni, o zi dedicată celor aflați dincolo de hotare, dar rămași aproape de țara natală, în gând și în suflet. Fiecare român, acolo unde se află, este un ambasador al tradițiilor, culturii și obiceiurilor noastre, al creativității și al spiritului românesc.

Ultimele luni au pus o lume întreagă la grea încercare, dar oriunde s-au aflat, cei mai mulți dintre români s-au comportat în mod exemplar. Responsabilitatea fiecăruia şi solidaritatea tuturor ne-au ajutat pe toți să trecem mai ușor prin această pandemie,", a spus şeful statului.

El mulţumeşte românilor din afara ţării pentru că au înţeles apelurile autorităţilor române în această perioadă a pandemiei.
"Am traversat momente dificile și vă mulțumesc pentru că ați înțeles apelurile autorităților române. Mulți dintre dumneavoastră v-ați întors acasă cu un bagaj important de cunoștințe și experiențe dobândite în străinătate, pe care sunteți gata să le puneți în slujba României. Prin măsurile și politicile publice cuprinse în programul de reconstrucție economică, acest capital prețios pe care îl reprezentați fiecare dintre dumneavoastră va putea să fie valorificat pentru dezvoltarea țării noastre.

Este nevoie de toți românii, de „aici” și de „acolo”, din țară și din străinătate, pentru a construi împreună România prosperă și sigură pe care ne-o dorim. La mulți ani, dragi români de pretutindeni!", se încheie mesajul transmis duminică de către preşedintele Klaus Iohannis.

 Sursă foto presidency.ro.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.