fbpx

Klaus Iohannis a semnat decretele privind demisia din Guvern a lui Paul Stănescu și Lucian Șova, dar nu și numirile pentru noii miniștri

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat, joi, decretele privind demisiile miniștrilor Paul Stănescu și Lucian Șova, după ce, pe 19 decembrie, Curtea Constituțională a decis că şeful statului este obligat "să emită de îndată decretele de constatare a vacantării celor două funcţii de ministru" şi să răspundă motivat legat de numirile noilor miniştri.

Conform deciziei Curţii, Klaus Iohannis trebuie să semneze decretele de revocare a miniştrilor demisionari ai Transporturilor şi Dezvotării, Lucian Şova şi Paul Stănescu. Totodată, şeful statului trebuie să răspundă, în scris, motivat, în legătură cu propunerile făcute de premierul Viorica Dăncilă, respectiv Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării şi Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor.

Şeful statului i-a respins inițial, după remanierea din noiembrie, pe Ilan Laufer la Dezvoltare şi Lia Olguţa Vasilescu la Transporturi. Noile propuneri ale premierului Viorica Dăncilă au fost Lia Olguţa Vasilescu pentru portofoliul de ministru al Dezvoltării şi Mircea Drăghici pentru Transporturi, însă numirile nu au fost semnate nici până acum. Președintele a anunțat că va lua decizia după 1 decembrie, iar după o săptămână a declarat că așteaptă decizia Curții Constituționale.

 

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.