fbpx

Klaus Iohannis: E nevoie de audit al fiecărei instituţii a statului român, iar structurile învechite nu mai trebuie menţinute

Image
Image

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, în cadrul Consiliului Naţional PNL, că este nevoie de audit în cadrul fiecărei instituţii a statului, iar structurile învechite nu mai trebuie menţinute, susţinând că promovarea în instituţiile publice trebuie să se facă doar pe competenţe.

"Sistemul bugetar nu mai poate fi tratat prioritar că un refugiu pentru incompetenţi. Avem foarte mulţi profesionişti în sistemul de stat, ei sunt cei care trebuie promovaţi pentru a avea un corp bun de elită care să asigure serviciile publice, educatia, sănătatea, protectia şi securitatea cetăţenilor. Funcţia publică trebuie să îşi recapete demnitatea. Corectitudinea este principiul fundamental al României funcţionale. Înseamnă că şefi în institutţiile publice ajung cei care merită, nu cei obedienţi politic", a declarat Klaus Iohannis, potrivit MEDIAFAX.

" Este nevoie de un audiat al fiecărei instituţii a statului român. Structurile învechite care nu îşi mai au rostul nu mai au de ce să fie menţinute. Cei care dovedesc că nu îşi fac treaba nu mai au de ce să rămână în sistemul de stat. E atât de simplu. Oricât de eficient este procesul de reformă instituţională, nu va fi îndeajuns dacă nu va exista o profundă schimbare de mentalitate. Iar aceasta nu se poate face fără educaţie", a mai spus Iohannis.

 Sursă foto Capital.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.