fbpx

Klaus Iohannis: "Se conturează o rectificare bugetară, pentru sănătate și pentru șomajul tehnic"

Klaus Iohannis: "Se conturează o rectificare bugetară, pentru sănătate și pentru șomajul tehnic"
Image
Image

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut miercuri, la Palatul Cotroceni, o declaraţie de presă, la finalul şedinţei de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 la care au luat parte premierul și mai mulți membri ai Cabinetului Orban.

"Criza se va termina la un moment dat şi noi ne dorim cu toţii ca, atunci când criza sanitară se termină, România să fie în stare, să fie în situaţia să repornim imediat economia şi să revenim la o viaţă normală, care va veni, pe care ne-o dorim cu toţii. Două chestiuni aş vrea să spun în acest context, două măsuri pe care le-am convenit împreună cu premierul şi cu miniştrii care au participat la această întâlnire. Prima - şi cred că este foarte importantă - se conturează o rectificare bugetară, o rectificare bugetară extraordinară, care se face în această stare de urgenţă pe două paliere. Este nevoie de rectificare bugetară pentru a aloca mai mulţi bani pentru sănătate. Sănătatea oamenilor este prima prioritate şi pentru a rezolva problemele este nevoie, evident, şi de oameni, dar şi de bani.  A doua chestiune se referă la oamenii, la românii care, din varii motive, nu mai pot merge la serviciu, că se închide firma sau intră în şomaj tehnic. Şi atunci este nevoie de bani pentru a veni în sprijinul oamenilor, pentru a suplini banii care se alocă pentru şomaj tehnic", a declarat Klaus Iohannis.

Iohannis s-a referit și la ordonanța pe care Guvernul o va da joi, act care va "permite amânarea plăţii ratelor la bancă, pe de-o parte, pentru persoane fizice, adică pentru oamenii care au rate la bancă, dar şi pentru firmele din România. La cererea celor care au datorii la bănci, plata ratelor se poate amâna cu până la nouă luni, deci, practic, ratele pot fi amânate până la sfârşitul acestui an. Suntem convinşi că până atunci economia îşi va reveni, oamenii îşi vor reveni şi atunci lucrurile vor intra mult mai uşor într-o normalitate".

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.