Kovesi a primit cele mai multe voturi pentru a conduce Parchetul European

Laura Codruţa Kovesi e tot mai aproape de numirea ca şef al procurorilor europeni, în ciuda opoziţiei vehemente a guvernului de la Bucureşti. Fosta şefă DNA a primit cele mai multe voturi în ambele comisii din legislativul comunitar cu atribuţii în acest sens. Acum, totul depinde de negocierile dintre Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene. Potrivit unui comunicat al Parlamentului European, pe 7 martie vom afla următorii paşi.

„Acest vot nu este doar pentru mine, acest vot este pentru tot sistemul de justiție român. Este un vot pentru toţi cetățenii din România care în ultimii ani au susținut lupta cu corupția și au susținut statul de drept. Este un vot pentru toți procurorii și judecătorii din Europa care lucrează sub presiune”, a precizat, la revenire în România, fosta șefă a DNA, citată de Digi 24.

La numărarea voturilor în comisia LIBE, eurodeputatul Judith Sargentini a întrerupt-o pe Maria Grapini, care părea să încurce foile şi numerele şi să sară peste un vot primit de fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, mai notează Digi 24. De altfel, Maria Grapini este cea care a atacat-o pe Laura Codruţa Kovesi în timpul audierii şi tot ea o acuză pe fosta şefă DNA de minciună şi dezinformare.

Image
Image
Image