fbpx

Laszlo Borbely: Aruncăm 6.000 de tone de alimente zilnic, în România

Image
Image

6.000 de tone de alimente se aruncă zilnic, în România, a declarat coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, Laszlo Borbely, potrivit AGERPRES.

"Aruncăm 6.000 de tone de alimente zilnic, în România, 2,2 milioane de tone pe an. Este foarte mult, deşi, repet, în UE suntem pe un loc destul de onorabil faţă de alte ţări care aruncă şi mai mult", a afirmat marţi Borbely, la conferinţa internaţională "Împreună combatem risipa alimentară", organizată de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului, în parteneriat cu Asociaţia Sărbătoarea Gustului.

Potrivit acestuia, peste 50% din deşeurile alimentare sunt din gospodării.

El a menţionat că în România 15% din populaţie este obeză și a afirmat că în România un copil din doi cu vârsta de până la 6 ani se află în risc de sărăcie şi excluziune socială, un procent mult mai mare decât media europeană.

În opinia sa, sunt foarte multe cauze ale risipei alimentare. "Trebuie să fim mult mai atenţi şi, într-adevăr, e loc de mai bine şi trebuie să educăm populaţia, mai ales generaţia tânără", a adăugat Borbely.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.