Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub control judiciar de Secția de Investigare a Magistraților

Laura Codruța Kovesi a fost audiată, joi, vreme de mai bine de șae ore, de procurorii Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, fosta șefă DNA fiind pusă sub control judiciar în unul dintre dosarele în care este cercetată. Potrivit biziday.ro, aceasta nu are voie să părăseasă teritoriul României, nu își poate exercita funcția de procuror și nu poate da declarații presei, cu privire la ancheta care o vizează.

"În primul rând aș vrea să vă spun că luni am fost la Înalta Curte, marţi la o altă instituție, azi aici, face parte din campania de hărțuire. Am interdicție de a vorbi cu presa despre dosarul pentru care am fost citată.

Nu am voie să vă spun nimic din ceea ce s-a întâmplat aici, astăzi. Repet, mi s-a interzis de către procurorul de caz să mai vorbesc cu presa pe acest dosar. Cred că este o măsură de a-mi închide gura, de a nu mai spune ce se întâmplă, de a ne hărțui.

Disperarea unora că voi obține acea funcție a dus aici. Nu vă pot răspunde la niciun fel de întrebări legate de acest dosar. Apreciez că încercați să mă provocați dar nu pot vorbi de acest dosar.

Calendarul negocierilor a fost făcut public, se știa că vor fi întâlniri și în 4 aprilie și 10 aprilie. Repet eu am ieșit prima, ulterior am fost audiată în Parlamentul European și am ieșit prima. Este o procedură prevăzută în regulament, nu e ceva nou sau diferit.

Am o carieră profesională de aproape 24 de ani ca procuror, niciodată cercetată disciplinar. Într-un an am reușit să am patru cercetări. Toate aceste lucruri ca urmare a faptului că mi-am făcut treaba. Nu sunt singura supusă acestor fel de hărțuiri.

Se iau tot felul de decizii prin care se încearcă intimidarea noastră și mai nou reducerea la tăcere. Eu respect această interdicție. Sunt rezistentă la stres, dacă mă veți întreba de 1000 de ori de fiecare dată voi spune că nu vorbesc de acest dosar.

Despre acest subiect al abuzurilor, trebuiesc constatate de un judecător. Nu știu să fie hotărâri definitive care să constate că un procuror DNA a făcut abuzuri. În toate situațiile în care au existat indicii despre un procuror care a săvârșit fapte penale am intervenit. Cu privire la serviciile teritoriale am dispus controale la fiecare șase luni.

Până nu avem decizii definitive nu cred că putem vorbi de abuzuri. Faptul că un procuror nu respectă legea întotdeauna este sancționat. Nu e un război, eu îmi fac apărările în cauzele în care sunt citată.

Sunt situații în care au fost prezentate înregistrări și poze cu mine falsificate. Este foarte evident cu privire la o înregistrare că a fost trucată, s-a dovedit", a declarat Laura Codruța Kovesi, potrivit sursei citate.

Fosta  șefă DNA este cercetată într-un dosar care vizează aducerea în țară a lui Nicolae Popa și în altul în care este acuzată de constituirea unui grup infracțional organizat în interiorul DNA.

Image
Image
Image