fbpx

Legea pensiilor NU a trecut de Senat, deși PSD și ALDE au majoritate

Majoritatea PSD - ALDE nu a funcționat, miercuri, în Senat, la votul pe Legea pensiilor, în forma reexaminată ca urmare a deciziei CCR. Iar la acest deznodământ s-ar fi ajuns din cauza... chiulangiilor.

Legea nu se afla pe ordinea de zi, însă a fost introdusă chiar la cererea PSD - ALDE., dar Coaliției i-a lipsit un vot, doar 67 de senatori fiind "pentru", în condițiile în care minimul pentru a trece proiectul era de 68.

Legea a fost reexaminată ca urmare a deciziei de neconstituţionalitate a CCR, iar Senatul a fost prima cameră sesizată.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat, după episodul de miercuri, că legea va trece sigur la Camera Deputaților și va fi adoptată, cel mai probabil, în toamnă. Acesta a dat asigurări că punctul de pensie va crește de la 1 septembrie 2019.

”Noi mergem mai departe și îi asigur pe români că noi la Cameră vom adopta această lege. În comisii vom corela toate prevederile, iar dacă sunt colegi din opoziție care doresc să vină cu propuneri sunt bine venite. Noi ne dorim să obținem consens politic pe această lege. Vom avea majoritate la Camera Deputaților, asta veți vedea. Ne vom mobiliza, așa cum am făcut-o și până acum și veți vedea că o vom adopta, acum rămâne de văzut dacă va fi și promulgată. Punctul de pensie va crește de la 1 septembrie 2019. Noi am prevăzut că vom avea piedici și de aceea am trecut și în OUG 114 creșterea punctului, chiar dacă prima dată era trecut și în Legea pensiilor”, a spus Marius Budăi.

Același mesaj a fost transmis, după vot, și de premierul  Viorica Dăncilă, cu mențiunea că situația absenților va fi analizată în detaliu: „Vom avea cvorumul necesar și în Camera Deputaților vom trece legea pensiilor. Am să discut cu ei și am să văd de ce au lipsit de la Senat astăzi. Poate au lipsit justificat, poate au lipsit nejustificat. Voi avea o analiză. Dar să-i vedem pe cei care au votat împotriva Legii pensiilor. Eu cred că de la acest punct trebuie să plecăm. (...) Ne-am ținut întotdeauna promisiunile față de pensionari. Dacă nu am putut prin lege, am dat OUG. Pensionarii, la 1 septembrie, vor avea majorarea punctului de pensie”.

 

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.