fbpx

Liviu Dragnea contestă, din penitenciar, decizia de condamnare la trei ani și jumătate de închisoare

Image
Image

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea, încarcerat din luna mai la Penitenciarul Rahova, contestă printr-o cale extraordinară de atac decizia definitivă a instanței supreme, care l-a condamnat la trei ani și jumătate de închisoare pentru trafic de influență în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman (DGASPC).

Avocata Flavia Teodosiu a declarat pentru HotNews.ro că Liviu Dragnea "s-a ocupat personal de depunerea acestei contestații", pe care, cel mai probabil, a trimis-o prin poștă.
"Domnul Liviu Dragnea s-a ocupat personal de depunerea acestei contestații. Cel mai probabil, a trimis prin poștă documentele la Înalta Curte. Deocamdată, așteptăm termenul de judecată", a declarat avocata Flavia Teodosiu.

Potrivit portalului instanței supreme, contestația în anulare a fost depusă joi. Termenul de judecată a fost stabilit pentru 11 decembrie.

Surse din dosar au explicat pentru HotNews.ro că avocații fostului lider al PSD contestă modalitatea de constituire a completului de 5 judecători de la instanța supremă care l-a condamnat pe Liviu Dragnea. Mai exact, se invocă faptul că acest complet a fost constituit prin hotărâri ale Consiliului Superior al Magistraturii și ale colegiului de conducere al Înaltei Curți de Casație și Justiție care nu au fost făcute publice, nefiind publicate în Monitorul Oficial.

Credit foto Bugetul.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.