fbpx

Ludovic Orban este premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis. Care sunt primele sarcini trasate de șeful statului viitorului Guvern

Image
Image

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți seară, că îl desemnează ca premier pe Ludovic Orban, președintele PNL, care este astfel însărcinat cu formarea Guvernului care va onlocui Cabinetul Dăncilă, înlăturat prin moțiunea de cenzură adoptată de Parlament săptămâna trecută.

"După consultările cu partidele, am tras concluzia că se conturează un guvern în jurul PNL, singurul partid care a venit la consultări și a spus direct că sunt dispuși să-și asume guvernarea, chiar dacă e dificil, în această perioadă de tranzație. Guvernul care va fi instalat va avea un mandat scurt, până la alegerile parlamentare. Personal, cred că anticipatele sunt o soluție foarte bună, dar nu acum cu guvernul Dăncilă interimar. Fiecare zi în plus cu acest Guvern eșuat e o zi pierdută pentru România. Am decis să desemnez următorul premier, în persoana lui Ludovic Orban. Așa este democratic corect, așa se va întâmpla. Sper ca toți actorii politici să înțeleagă că suntem în criză politică și cu cât mai repede se ajunge la o soluție satisfăcotare cu atât mai bine. Noul Guvern trebuie instalat urgent", a declarat șeful statului.

Acesta a anunțat și care sunt primele sarcini importante ale viitorului guvern: organizarea alegerilor prezidențiale, elaborarea bugetului, închiderea bugetului în curs. "Dar sunt și multe alte lucruri. Aștept de la Guvernul Orban și sunt convins că se vor strădui să pună pe picioare o guvernare de tranzi'ie de succes. Am discutat mult și ce trebuie să facă guvernul, și ce poate să facă. Situația nu va fi simplă deloc, opoziția este atât cât am văzut-o la moțiune și va fi destul de greu de negociat proiecte legislative complicate cum va fi legea bugetului. Toate aceste lucruri sunt posibile, am toată încrederea că guvernul Orban se va ocupa la modul cel mai serios", a mai spus ;eful statului.

"

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.