fbpx

Ludovic Orban: Se vor deschide magazinele din mall-uri care au intrări exterioare

Ludovic Orban: Se vor deschide magazinele din mall-uri care au intrări exterioare
Image
Image

Premierul Ludovic Orban a afirmat, miercuri, că restaurantele în spaţii închise sunt printre zonele cu cel mai mare risc epidemiologic şi nu vor fi deschise din 15 mai. În schimb, se vor deschide magazinele din mall-uri care au intrări exterioare, dar şi hotelurile şi parcurile, de asemenea, cu respectarea unor măsuri de siguranţă.

Premierul a fost întrebat, miercuri, dacă vor exista magazine din mall-uri care se vor deschide supă data de 15 mai şi a răspuns: ”În anumite spaţii de tip mall, sunt magazine care au intrări exterioare şi este normal ca aceste magazine, chiar dacă sunt în interiorul mall-urilor, ele vor fi deschise. Cum, de altfel, vor fi deschise, în mall-uri, farmaciile, magazinele care desfac produse alimentare, spălătoriile - astea au fost accesibile şi în perioada stării de urgenţă”.

Premierul a afirmat, încă odată, că restaurantele vor rămâne înschise după data de 15 mai.

”Avem întâlniri astăzi cu sectorul HORECA (...) şi astăzi voi asculta punctele de vedere ale reprezentanţilor HORECA. Aici v-am spus limpede, în analiza de risc epidemiologic restaurantele, în special restaurantele în spaţii închise, sunt printre zonele cu cel mai mare risc epidemiologic. Din cauza asta, după 15 mai nu vor fi deschise. Hotelurile, în funcţie de respectarea anumitor reguli, vor fi deschise după data de 15 mai. Şi sigur că, încetul cu încetul, şi cu reluarea libertăţii de circulaţie şi cu stabilirea motivelor de deplasare în afara localităţii, va exista o creştere a cererii pentru cazare în spaţii de tip hotel, motel, pensiune”, a declarat premierul, potrivit News.ro.

Sursă foto Digi24.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.