fbpx

Măști de protecție în valoare de 230 de milioane de lei, distribuite gratuit cetățenilor de Ministerul Sănătății. Categoriile de persoane care vor beneficia de acestea

Măști de protecție în valoare de 230 de milioane de lei, distribuite gratuit cetățenilor de Ministerul Sănătății. Categoriile de persoane care vor beneficia de acestea
Image
Image

Guvernul a aprobat, prin ordonanță de urgență, distribuirea gratuită de măști de protecție pentru 2,3 milioane de persoane din categorii defavorizate. Materialele de protecție vor fi asigurate de Ministerul Sănătății, prin direcțiile de sănătate publică, autorităţilor locale.

"Menţionez, pentru a fi foarte clar, care sunt şi aceste categorii: persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; persoanele din familiile beneficiare de alocaţii pentru susţinerea familiei, acordate în baza Legii 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei republicată, cu modificările şi completările ulterioare; pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei inclusiv, reprezentând nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari prevăzută de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, cu modificările şi completările ulterioare; persoanele încadrate în grad de handicap, care realizează venituri exclusiv din prestaţiile sociale, prevăzute de art. 42 şi art. 58 din Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Menţionez că se acordă un număr de 50 de măşti de protecţie pentru fiecare persoană din categoriile precizate, aferente unei perioade de două luni", a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la finalul ședinței de Guvern.

Prin această ordonanţă de urgenţă s-a aprobat și suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii cu 230 de milioane de lei pentru achiziţionarea de măşti de protecţie prevăzute pentru cele patru categorii. "Acest lucru trebuie să se întâmple foarte repede, în trei zile de la aprobarea acestei ordonanţe, autorităţile locale trebuie să trimită către direcţiile de sănătate publică lista cu aceste persoane, iar odată achiziţionate, în trei zile, DSP vor trebui să vireze către autorităţile locale aceste măşti. Trebuie să avem în vedere că masca este un element important în această perioadă, menţionând că ele sunt obligatorii în spaţiile închise, în mijloacele de transport în comun şi la locurile de muncă. Dincolo de orice apartenenţă politică, aceste măşti trebuie să ajungă la persoanele defavorizate", a mai spus ministrul.

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.