fbpx

MAE: 93 de cetăţeni români - repatriaţi din Malta

MAE: 93 de cetăţeni români - repatriaţi din Malta
Image
Image

93 de cetăţeni români au fost repatriaţi din Malta în noaptea de luni spre marţi, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE) într-un comunicat.

Acțiunea vine în continuarea demersurilor întreprinse de MAE alături de Ministerul Transporturilor pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate cu titlu temporar şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19.

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de compania TAROM, pe ruta Bucureşti-Malta-Bucureşti.

MAE reînnoieşte cu fermitate apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esenţiale. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranţa cetăţenilor şi posibilitatea acestora de revenire în ţară.

De asemenea, MAE face apel la cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate de a respecta cu stricteţe recomandările autorităţilor din aceste state şi subliniază că deplasările către România sunt afectate de restricţiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilităţile de asistenţă din partea autorităţilor române să fie reduse şi pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecţiei cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranţa cetăţenilor români în cauză şi a celor de acasă.

Imagine cu caracter ilustrativ, ro.wikipedia.org.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.