fbpx

MAE anunţă revenirea în ţară a 117 cetăţeni români aflaţi în străinătate cu titlu temporar

MAE anunţă revenirea în ţară a 117 cetăţeni români aflaţi în străinătate cu titlu temporar
Image
Image

"În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate cu titlu temporar şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a circulaţiei, inclusiv aeriene, adoptate de alte state în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că în cursul zilei de ieri a fost facilitată revenirea în ţară a 117 cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Franceze (42 de cetăţeni), al Regatului Belgiei (34 de cetăţeni) şi al Regatului Ţărilor de Jos (41 de cetăţeni), ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne", precizează MAE într-un comunicat transmis duminică.

Potrivit sursei citate, cetățenii români repatriați se aflau în străinătate cu titlu temporar, ca turiști rămași în tranzit, studenți, marinari, persoane aflate în situații speciale precum urgențe medicale, inclusiv muncitori sezonieri ale căror contracte au încetat fără ca aceștia să dispună de resurse financiare pentru a-și continua șederea. Repatrierea lor a fost asigurată cu o cursă aeriană specială a companiei Tarom, pe ruta Bruxelles-Amsterdam-București.

"MAE reînnoiește cu fermitate apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară.
De asemenea, MAE face apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniază că deplasările către România trebuie complet evitate în această perioadă. Toate aceste deplasări sunt tot mai mult afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilitățile de asistență din partea autorităților române să se reducă în mod considerabil, din ce în ce mai mult, și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța cetățenilor români în cauză și a celor de acasă", se mai precizează în comunicatul MAE.

 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.