fbpx

MAI cumpără 9.000 de camere cu care polițiștii să înregistreze orice interacțiune cu șoferii indisciplinați

MAI cumpără 9.000 de camere cu care polițiștii să înregistreze orice interacțiune cu șoferii indisciplinați
Image
Image

Ministerul de Interne a alocat peste 5,8 milioane de lei pentru cumpărarea a 9.000 de camere pe care polițiștii să le utilizeze la interacțiunea cu contravenienții. Înregistrările vor putea reprezenta, la nevoie, probe în instanță.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, declara, zilele trecute, că în prezent se lucrează la caietul de sarcini, iar licitația va fi lansată la începutul lunii februarie.

"Îmi doresc ca aceste camere să poată fi achiziționate astfel încât la fiecare post de poliție din zona rurală să avem câte o cameră pentru misiunile de ordine publică sau poliție rutieră sau în alte misiuni specifice la nivel rural și, în mod esențial, fiecare polițist aflat în misiune să aibă o asemenea cameră unde se vor stoca imaginile pentru a eradica fenomenul corupției, dar și pentru a obliga polițistul local să aibă un dialog cuviincios, decent, cu conducătorii auto, cu pietonii, cu cetățeanul", declara ministrul de Interne, la momentul respectiv.

Noile camere vor fi folosite și de polițiștii de la Rutieră, în momentul în care îi vor opri pe șoferii indisciplinați în trafic.

 

Sursa foto: zi-de-zi.ro

 

 

 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.