fbpx

Mămicile ar putea primi, la naștere, un trusou în valoare de 750 de lei

Trusourile acordate proaspetelor mămici, la ieşirea din maternitate, ar putea fi acordate din nou de stat. Astfel de proiecte au mai fost derulate și în trecut, dar au fost abandonate.

În prezent este în discuție o inițiativă privind acordarea unui trusou în valoare de 750 de lei, care să cuprindă 34 de produse, inclusiv saltea pentru înfășat, pătură, haine, produse pentru baie, un termometru, dar şi scutece şi lapte praf, potrivit Digi 24.

"M-am gândit la primele lucruri de care ar avea nevoie atât mămica, cât şi copilul în momentul în care acesta se naşte. Înseamnă ca sumă undeva la 750 de lei. Acest trusou ar fi achiziţionat de stat. Ar fi dat în spitale sau în stările civile", a declarat, pentru sursa citată, deputatul Mara Calista, inițiatorul proiectului.

Un ajutor asemănător a mai fost acordat de stat prospetelor mămici, din 2006 până în 2010. Femeile ar fi trebuit să primească la naştere trusouri pentru copii, în valoare de 150 de lei. Achiziţia produselor se desfăşura însă destul de greoi, aşa că până la urmă s-au acordat doar banii cash. Şi în 2016, guvernul tehnocrat vorbea despre trusoul de naştere, ale cărui costuri urmau să fie acoperite din fonduri europene.

Până când statul român va urma exemplul altor țări și va acorda astfel de sprijin, la nașterea unui copil, unele administrații locale i-au luat-o înainte și vin în ajutorul părinților. Un astfel de exemplu vine chiar din Prahova. La Brazi, încă din 2017, Consiliul Local a fost de acord să acorde 2.500 de lei familiilor, la nașterea unui copil.

Citiți și:  O primărie din Prahova oferă până la 4.000 de lei pentru tinerele familii

 

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.