fbpx

Managerul Spitalului Săpoca a demisionat. Numărul deceselor a ajuns la 5

Image
Image

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat luni dimineață că managerul Spitalului Săpoca și-a dat demisia. De asemenea, ea a anunțat că încă o persoană care a fost rănită a decedat în cursul nopții.

Potrivit HotNews, ultima victimă este o femeie de 88 de ani care fusese internată în urma unui AVC și a problemelor cardiace. Aceasta a făsut un stop cardio-respirator în cursul nopții de duminică spre luni. Ea fusese internată la Spitalul Floreasca din București.

Ministrul a mai spus că va depune plângeri penale împotriva medicului de gardă și a asistentelor pentru neglijență în serviciu.

Duminică noaptea, patru persoane au murit și nouă au fost rănite, la Spitalul de Neuropsihiatrie și Măsuri pentru Siguranță Săpoca, după ce un pacient internat cu sevraj etilic le-a lovit cu un stativ de perfuzie. Victimele agresorului sunt persoane care erau sedate sau imobilizate la pat.

În urma tragediei, ministrul Sănătății a trimis Corpul de Control la unitatea spitalicească și s-a dus personal să coordoneze ancheta internă. Cei nouă pacienţi răniţi au fost transferaţi la spitale din Capitală.

Tribunalul Buzău a decis, duminică seara, internarea medicală provizorie a bărbatului, pentru ca medicii să stabilească dacă bărbatul de 38 de ani a avut discernământ.

Sursă foto Agerpres.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.