fbpx

MApN: Şapte tone de echipamente de protecţie medicală, aduse din Turcia cu o aeronavă C-27J Spartan

MApN: Şapte tone de echipamente de protecţie medicală, aduse din Turcia cu o aeronavă C-27J Spartan
Image
Image

Aproximativ șapte tone de echipamente de protecţie medicală, constând în 100 de mii de măşti de protecţie tip FFP2 şi FFP3, sunt aduse miercuri în ţară din Turcia cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, informează Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit sursei citate, tot miercuri, cel de-al treilea zbor efectuat cu o aeronavă C-130 Hercules aduce, din Germania, ultima tranşă de combinezoane de protecţie provenind din Coreea de Sud.

Măştile şi combinezoanele de protecţie au fost achiziţionate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Distribuirea echipamentelor de protecţie va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea IGSU, iar cu sprijinul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, echipamentele vor fi alocate, în funcţie de nevoi, personalului medical din ţară şi echipajelor operative care acţionează în teren.

Imagine cu caracter ilustrativ, sursă mapn.ro

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.