fbpx

Marina Militară organizează colectă publică pentru susţinerea primului voiaj circumterestru al Navei Şcoală Mircea

Forţele Navale Române au lansat joi campania de promovare şi colectare publică de fonduri “Fii alături de Mircea pentru călătoria sa în jurul lumii!” în vederea organizării primului voiaj circumterestru al octogenarului velier al Academiei Navale Mircea cel Bătrân, informează Statul Major al Forţelor Navale (SMFN).

La data de 17 mai, Nava Şcoală (N. Ş.) Mircea împlineşte opt decenii de la intrarea în serviciul Marinei Militare Române, la bordul ei primind botezul marinăresc peste 70 de promoţii de studenţi ai ANMB, pe parcursul voiajelor în care nava a acostat în peste 120 de porturi din Europa, Asia Mică, nordul Africii şi din America de Nord.

“Cu acest prilej, conducerea FNR lansează proiectul unui marş al Navei Şcoală Mircea în jurul Pământului, în perioada martie 2021-ianuarie 2022, cu escale în porturi de pe toate continentele, pentru a prezenta mapamondului spiritul românesc şi valorile culturale ale României, prin intermediul marinarilor militari români” - se arată în comunicatul SMFN.

Forţele Navale Române şi Fundaţia Gheorghe Balaban iniţiază campania de strângere a fondurilor necesare pentru realizarea acestui deziderat, la fel cum, în anul 1938, printr-o colectă publică, a fost strânsă o parte din bugetul necesar construirii istoricului velier, la Şantierul Blohm&Woss din Germania.

Persoanele fizice şi juridice, care doresc să susţină proiectul voiajului circumterestru al Navei şcoală Mircea, iniţiat Forţele Navale Române, pot depune sumele disponibile în contul RO36BACX 0000 0030 0615 8000 (lei), deschis la Unicredit Bank, de Fundaţia Gheorghe Balaban.

Sursă foto navy.ro.

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.