fbpx

Măsuri privind plata personalului MAI, valabile de la 1 ianuarie

Image
Image

Începând cu 1 ianuarie 2020 intră în vigoare o serie de măsuri fiscal-bugetare pentru personalul MAI, conform actului normativ aprobat de Guvern la jumătatea lunii decembrie.

"Astfel, pentru perioada 2020-2021, se va acorda în continuare, majorarea de 75% la solda de funcție/ salariul de funcție/ salariul de bază pentru activitatea desfășurată în zilele de repaus săptămânal și de sărbători legale, precum și în celelalte zile în care nu se lucrează, potrivit legii. Începând cu 1 ianuarie 2020, se va acorda sporul pentru condiții grele de muncă și toxicitate în procent de 25% din salariul minim brut pe țară, corespunzător timpului lucrat la locurile de muncă respective", au informat reprezentanții MAI.

Măsura vizează pentru acest drept o adăugare, în medie, între 200 și 400 de lei, valoare brută, de care vor beneficia aproximativ 110.000 de angajați MAI.

Ca senator, Ion Marcel Vela a depus și un amendament cu privire la Legea Bugetului de Stat pe anul 2020 pentru acordarea pentru personalul MAI, începând din 2020, a cuantumului actualizat al compensației bănești/ alocației valorice pentru drepturile de hrană în mod unitar cu toate celelalte instituții publice din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.