fbpx

Medicul din Bihor care a murit în timpul gărzii avea o pensie de 1.280 lei

Medicul care a murit în timpul gărzii la un centru de permanență avea o pensie de numai 1.280 de lei, a anunțat dr. Livia Davidescu, cea care a și făcut public cazul decesului colegului său.

"In memoriam..pentru un coleg luptător, un medic de familie respectat, care a pierdut lupta cu un sistem pe cate l-a slujit cu credință și devotament 35 de ani pentru o pensie de 1280 de Ron..

Nu vom lăsa ca viața să nu însemne nimic pentru decidenți", a scris aceasta, duminică dimineață.

„E trist când pleacă un medic şi îmi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat. S-au făcut paşi importanţi, dar din păcate, efectele se vor vedea în timp. Din martie 2018, salariile s-au majorat. Procentul alocat medicinei de familie creşte şi va creşte în fiecare an pentru că ştim cum stau lucrurile. (...) Sunt lucruri nerezolvate de 30 de ani şi care nu pot fi rezolvate într-un an sau dacă le rezolvăm, nu pot produce efecte într-un an. De la 1 ianuarie 208, tariful orar pentru gărzile din centrele de permanenţă a crescut la 40 de lei de oră. Nu poate fi vorba despre un câştig de 300 lei pe lună. Poate pe zi sau pe gardă. (...) Da, sunt probleme”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la Antena3, ca reacție la cazul medicului din Bihor.

Citiți și: Încă un medic a murit în timpul gărzii

Ministrul Sănătăţii a adăugat că judeţul Bihor este unul care are foarte multe centre de permanenţă.

„Sunt nişte lucruri pe care o să le analizăm. Datele le avem. Despre activitatea dânsului nu doresc să discut public. Pot să spun doar că a fost un medic de excepţie”, a adăugat Pintea.

 

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.