fbpx

Mesajul alarmant transmis de Raed Arafat pentru românii care și-au planificat să plece în concediu în Bulgaria

Mesajul alarmant transmis de Raed Arafat pentru românii care și-au planificat să plece în concediu în Bulgaria
Image
Image

Românii care iau în calcul să-și petreacă, în această vară, concediul în Bulgaria trebuie să fie pregătiți ca, la revenirea în țară, să intre în izolare sau în carantină. Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a avertizat că evoluția pandemiei în țara vecină este în atenția autorităților române, mai ales că numărul infectărilor a crescut la sud de Dunăre, după introducerea unor măsuri de relaxare.

În aceste condiții, cei care pleacă la mare, în Bulgaria, s-ar putea trezi că, în perioada concediului, România să impună obligativitatea intrării în izolare/carantină pentru cei care se întorc din această țară.

”Bulgaria e sub monitorizare, au crescut cazurile și este sub monitorizarea INSP. Dacă va continua în acest mod, este posibil să se ia decizia la nivelul Institutului Național (...) Nu este pericol de închidere a graniţelor, ci de revenire la izolare. Dar acest lucru depinde de cum vedem trendul la ei. Dacă e ceva temporar sau continuă”, a spus dr. Raed Arafat, citat de observator.tv.

Bulgaria a înregistrat, de la începutul pandemiei, 3.266 de cazuri de infectare cu Covid-19, din care 172 de decese, dar în ultima săptămână au fost testate pozitivi 555 de persoane.

În anii trecuți, peste un milion de români au ales să-și petreacă zilele de concediu în stațiunile de pe litoralul bulgăresc.

Foto cu caracter ilustrativ

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.