fbpx

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că cei trei români răpiţi, pe 3 martie, au fost eliberaţi

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, cei trei marinari români răpiţi, pe 3 martie, de pe o navă în largul apelor statului Togo, au fost eliberaţi şi vor fi repatriaţi.
„Ministerul Afacerilor Externe informează că cei trei marinari răpiţi la data de 3 martie 2019, de pe o navă aflată în largul apelor statului Togo, au fost eliberaţi.
Cetăţenii români urmează să fie repatriaţi în zilele următoare, aceştia fiind asistaţi de Ambasada României la Abuja, Nigeria, pentru efectuarea formalităţilor necesare întoarcerii acestora, în siguranţă, în România.
Eliberarea marinarilor a fost posibilă datorită implicării companiei angajatoare şi a demersurilor specifice ale Celulei de Criză a MAE pe lângă autorităţile abilitate”, au mai precizat reprezentanţii MAE.
MAE a monitorizat zilnic cazul şi a păstrat legătura cu cei implicaţi în procedurile de eliberare a marinarilor români.
„Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Abuja, a monitorizat zilnic cazul şi a menţinut un contact permanent cu toate părţile implicate în derularea procedurilor pentru eliberare.
Menţinerea integrităţii fizice şi siguranţei cetăţenilor români şi identificarea mijloacelor necesare rezolvării în bune condiţii a situaţiei de criză au fost principalele preocupări ale autorităţilor române. Ministerul Afacerilor Externe adresează mulţumiri tuturor instituţiilor şi autorităţilor străine implicate în demersurile de eliberare a cetăţenilor români”, se precizează în finalul comunicatului.
Amintim faptul că vasul tanc Histria Ivory sub pavilion maltez, care aparţine companiei Histria din Constanţa, a fost atacat de piraţi, în timp ce se afla în Lome, Togo.
Surasă foto MEDIAFAX.

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.