fbpx

Ministerul Afacerilor Externe a început expedierea materialelor necesare votării în străinătate la alegerile prezidențiale din 2019

Image
Image

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe pe data de 28 octombrie 2019 a început expedierea materialelor necesare votării către misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României, în vederea asigurării bunei desfășurări a procesului de votare în cadrul secțiilor din străinătate în contextul alegerilor prezidențiale.

“Pentru cele 835 de secţii de votare ce vor fi organizate pentru alegătorii români din străinătate, Ministerul Afacerilor Externe trimite, pentru turul I al alegerilor prezidențiale, 4.483.907 de buletine de vot, 7.739 de ștampile cu mențiunea ”VOTAT” și 3.997.044 de timbre autocolante cu mențiunea ”VOTAT”.
Odată cu buletinele de vot, Ministerul Afacerilor Externe expediază şi celelalte materiale necesare votării în cadrul secțiilor de votare din străinătate: modele de liste electorale suplimentare, modele de procese-verbale pentru consemnarea rezultatelor votării, modele de procese-verbale ce trebuie completate în anumite situații specifice.
Numărul buletinelor de vot, al ștampilelor și al timbrelor autocolante necesare desfășurării procesului de vot din străinătate a fost stabilit ca urmare a estimărilor realizate de misiunile diplomatice, ţinând cont de prezenţa la vot la procesele electorale anterioare şi distribuţia teritorială a comunităților românești, precum și de intenția participării la vot exprimată de către cetățenii români în cadrul consultărilor misiunilor diplomatice ale României cu comunitățile românești din străinătate.
Lista secțiilor de votare organizate în străinătate cât și harta interactivă a acestora pot fi consultate pe pagina de internet a MAE: http://www.mae.ro/node/49479”, se arată în comunicatul de presă al MAE.

Amintim faptul că la alegerile pentru Președintele României din noiembrie 2019, votarea în străinătate se desfășoară pe parcursul a trei zile pentru fiecare tur de scrutin: vineri între ora locală 12.00 și ora locală 21.00, iar sâmbătă și duminică între ora locală 7.00 și ora locală 21.00.
Potrivit sursei citate, alegătorii care la ora 21.00 se vor afla la sediul secției de votare, precum și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în localul de vot, pot să își exercite dreptul de vot până la ora locală 23.59.

Credit foto Digi24.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.