fbpx

Ministerul de Externe: Drepturile românilor aflați în Marea Britanie vor fi respectate inclusiv în cazul unui Brexit fără acord

Image
Image

Drepturile cetățenilor români aflați în Marea Britanie vor fi respectate inclusiv în cazul materializării scenariului unui Brexit fără acord, spune Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Potrivit HotNews, ministrul pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a primit asigurări în acest sens de la ministrul de stat britanic pentru Europa și pentru Americi, Christopher Pincher.

Potrivit MAE, ministrul pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a avut o convorbire telefonică cu ministrul de stat britanic pentru Europa și pentru Americi, Christopher Pincher, care a reconfirmat că drepturile cetățenilor români vor fi respectate, inclusiv în contextul materializării scenariului unui Brexit fără acord.  

În ceea ce privește obținerea de către românii rezidenți în Marea Britanie, la data ieșirii Regatului Unit din UE, a statutului de settled/pre-settled, oficialul britanic a reconfirmat că aceștia se pot înregistra până în decembrie 2020.
Ministrul român i-a transmis omologului său că România va asigura respectarea drepturilor cetățenilor britanici, pe bază de reciprocitate, și în acord cu legislația națională.

Credit foto spectator.co.uk

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.