fbpx

Ministrul de Finanțe a anunțat că alocațiile pentru copii vor fi majorate cu cel mult 20%

Ministrul de Finanțe a anunțat că alocațiile pentru copii vor fi majorate cu cel mult 20%
Image
Image

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat, marți seară, la un post central de televiziune, că alocaţiile vor creşte, la 1 august, dar nu vor fi dublate. Majorarea va fi între 15% şi 20%.

Cîțu a reiterat ideea că nu se pot dubla alocaţiile în acest an, însă a precizat că Guvernul intenționează să o facă ”într-un timp foarte scurt”.

”Este puţin mai mult de 15%. Alocaţiile nu se pot dubla. Această lege a trecut prin Parlament fără sursă de finanţare, la fel ca legea cu pensiile. Noi nu am atacat la CCR dublarea alocaţiilor, noi am atacat decizia Parlamentului de a spune că nu putem proroga. CCR a spus că Parlamentul poate să decidă să nu proroge o lege. Vom creşte alocaţiile, vom anunţa în şedinţa de Guvern în câteva zile. PNL a dublat alocaţiile acum un an şi am fi vrut şi acum să putem să dublăm alocaţiile. Nu este o problemă că nu dorim. În acelaşi timp, suntem într-un context dificil, un context global economic îngrozitor. Dorim să le dublăm, dar vom avea o creştere la 1 august, vom avea una substanţială la 1 ianuarie şi încă una anul viitor. Vom încerca să le dublăm într-un timp foarte scurt. Vom merge acum între 15 şi 20%. În acest proiect de lege vine şi creşterea din ianuarie şi anul viitor. Vom dubla alocaţiile într-o perioadă foarte scurtă. Este un efort enorm pentru buget. Aceştia sunt bani care ar fi putut să meargă la investiţii, investiţii care ar fi putut garanta creşteri şi plata de alocaţii în viitor”, a declarat Florin Cîţu, potrivit b1tv.ro.

În ceea ce privește creșterea pensiilor, Cîțu a spus că ”este vorba despre impactul bugetar foarte mare". "PSD nu a crescut pensiile cu 40% în niciun an cât a fost la guvernare. A aruncat pe anul acesta. Voi prezenta acel document pe care PSD l-a aprobat în ședința de Guvern, în care spuneau foarte clar că nu își permit să crească pensiile cu 40% și că trebuie reeșalonate. Impactul bugetar este enorm. Această problemă va fi tranșată la rectificarea bugetară, vom aloca resursele pentru pensii. În două - trei săptămâni vom anunța”, a mai declarat ministrul de Finanțe, citat de b1tv.ro.

Tot marți seară,  ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că Executivul are în lucru un proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru majorarea etapizată a alocațiilor, cu 100%, pentru pentru următorii ani.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.