fbpx

Ministrul de Interne: "Un polițist local care protejează ordinea publică într-un parc are 8-9.000 de lei, iar un polițist din MAI care își riscă viața are la jumătate din salariul acestuia"

Ministrul de Interne: "Un polițist local care protejează ordinea publică într-un parc are 8-9.000 de lei, iar un polițist din MAI care își riscă viața are la jumătate din salariul acestuia"
Image
Image

Vechea discuție referitoare la Poliția Locală și Poliția Națională ar putea fi tranșată în scurtă vreme. Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat, sâmbătă seară, că este necesară o evaluare făcută  în mod corect și cinstit, cu toată lumea la masă". Acesta s-a referit la necesitatea  unei reforma în Poliție supă ce, zilele trecute, a acuzat unele abuzuri comise de polițiștii locali în perioada stării de urgență.

”Actuala echipă din teren face faţă. Faza a treia, dacă mai este nevoie de resurse umane, avem absolvenţii, mai avem voluntari rezerviştii care vor să ajute şi faza a patra vom apela la cadre din sursă externă. De ce nu am apelat până acum, pentru că şi acum avem probleme cu Poliţia locală care amendează, care nu respectă toate prevederile ordonanţelor în litera şi spiritul fiecărei ordonanţe. Imaginaţi-vă că luăm pe cineva din sursă externă şi îl punem direct în stradă să aplice legea. Va fi destul de dificil ca să nu cumva să se greşească şi să ajungem la alte discuţii cu privire la un comportament sau la altul”, declara Vela joi seară.

Subiectul este dus acum mai departe. „În mod esențial ar trebui făcută o analiză cu privire la competențe, dincolo de uniformă sau inscripționare, competențele sunt uneori destul de complicate sau complexe, fie unele se suprapun, fie unele sunt în contradicție. În altă ordine de idei, Poliția locală are un avantaj care nu este comparativ cu Poliția națională. Polițiștii locali sunt în subordinea primăriilor, s-au mărit salariile la primării și în mod automat funcționarii de acolo au salarii foarte mari. De exemplu, un polițist local care protejează ordinea publică într-un parc din Timișoara are 8-9.000 de lei, iar un polițist din MAI care își riscă viața să prindă un criminal are la jumătate din salariul polițistului local”, a spus ministrul de Interne, sâmbătă, la Digi24.

 

 

Sursa foto: psnews.ro

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.