fbpx

Ministrul demis al Muncii face un anunț de ultimă oră privind pensiile internaționale ale românilor

Ministrul demis al Muncii face un anunț de ultimă oră privind pensiile internaționale ale românilor
Image
Image

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că a chemat la București toți atașații pe probleme de muncă din ambasadele și consulatele României.

"Mă voi implica personal să se reducă durata de peste 1 an (sunt multe peste 1 an) în stabilirea pensiilor internaționale pentru românii noștri. Sunt cetățeni români care, aflați la vârsta pensionării, după ce au lucrat și în România și afară, așteaptă mult prea mult până să primească decizia de pensionare. Pe lângă discuțiile din țară, voi merge personal să discut cu omologii mei din țările în care sunt comunități mari de români. Să știți că acestea sunt probleme cunoscute foștilor miniștri PSD ai muncii. Diferența este că eu nu le ignor. Caut să rezolv cât mai mult", a scris Alexandru, pe pagina sa de Facebook.

Aceasta spune că "sunt români care, pentru un câștig mai bun, merg să lucreze în străinătate fără să se informeze corespunzător asupra condițiilor respectiv asupra riscurilor implicate de munca fără forme legale. La toate sediile instituțiilor din coordonarea Ministerului vom afișa informații despre importanța asigurării condițiilor legale de muncă. Vine și vremea când românii care astăzi tind să treacă peste informațiile privind importanța prestării unei activități cu forme legale, se vor pensiona. Și au nevoie de toate contribuțiile plătite. La nevoie, voi implica și Inspecția Muncii din România în acțiuni comune".

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.